Avcılar’da Yeni Yapılan Binalar 20 Yıl Sonra Yıkılacak
İş Adamlarından Cemal Özdemir’den Şok Açıklama
Bölgemizin İş Adamların Ceya Mimarlık Özdemir Sahibi Cemal Özdemir , Gazetemize Yaptığı Açıklamasında ; Şu an Yapımı hızlı bir şekilde devam eden Bazı İnşaatlar , 20 Yıl Sonra Yıkılması Gündeme Gelebilir dedi.
İş Adamı Cemal Özdemir Açıklamasında ; Neden bu açıklamayı söylemek zorunluluğunu hissettiğini dile getirirken , bazı yapılan binalarla ilgili 20 yıl sonra bir daha yıkıp yapacaklar, Neden bohçalama yapamadan toprakta temasını kesmeden yapılan binalar İçin söyledim.. 20 tane bina gezdim temeleri atılanca baktım 20 tane de 5 bina gibi bohçalama gördüm diğerleri yapılmadı…Bazı müteahhitlerden gro betonun üstüne yanmış yağ sürerek, Siyahlaştırıp fotoğrafını çekip malikleri kandırıyorlar, Bazılarıda sadece membranı döşeyip üstüne şap atmadan üstüne demir döşemişler. Buda membranı deler, yine bu kandırmaca üsülüdür..
Bazılarıda biz temele sıka katkı maddesini kattıklarını söyler ama buda çözüm olmaz. Buda milletti kandırmadır…buna benzer işlemler yapılıyor. Bohçalamının önemi Binalarımıza nüfuz eden su, yapımızın taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasına ve taşıma kapasitesinin düşmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olur. Su yalıtımı uygulaması, binanın güvenliğini sağlamasının yanı sıra bakteri ve küf oluşmasını engeller.
Emel İzolasyonu; Değişen iklim şartlarına karşı ‘ ve gerekse beton ve gerek diğer yapı malzemeleri, ayrıca bir çözüm üretilmediği taktirde , yeraltı suyunu hiç geçirmeyen bir duvar inşasına yeterli özellikte değildir.En sağlam beton atılsa bile binanın temelini 20 yılda çürütür… yeniden yıkım yapmak zorunda kalınır… Toprak altı ıslak zeminle temasta bulunan bir konut veya yapı duvar’ nemlendiği gibi’ bir tarafında yeraltı suyu bulunan bir beton duvardan yer altı suyu geçerek duvarlar arasında kalan boşluğu doldurabilir demir donatı sının içerisinde yeraltı suları hava boşluğu yaparak toprak üstüne gelen 6m yüksekliğine kadar rütübet ve nem oluşu görülmektedir.
Temel izolasyonu yapılmamış binaların geri dönüşümü binaya maddi ve manevi zararlar vermektedir. Temelinde muhtemel rutubet ve nem oluşur. Temellerde rutubet ve neme karşı negatif içten ve pozitif dıştan drenaj sistemiylede farklı çözümler üretilen bilinmektedir. Bina temeline astar uygulanarak iki kat membran tabakası ile çepeçevre içten veya dıştan sarılmasıdır. Binanın temeli sağlıklı ve konforlu hale getirmek bohçalama şarttır açıklamasında bulundu.